1 Ekim 2009 Perşembe

İSTANBUL NASIL BİSİKLET DOSTU BİR ŞEHİR OLABİLİR ?

Boulder(Colorado, USA) ın bisiklet hikayesi. Bir şehrin nasıl bisiklet dostu olabileceğinin hikayesidir.
This is the story of how any town can become bicycle friendly.

http://www.vimeo.com/6666520

1 yorum:

  1. http://www.dexigner.com/jump/news/18637

    Yarışma: Kopenhag için Bisiklet Kiralama Sistemi
    Kopenhag, 1995 yılında, "Bycyklen" ya da "Şehir Bisikleti" adı verilen bisiklet kiralama sistemini kullanmaya başlayan ilk şehir olma özelliğini taşıyor.

    Kopenhag bu özelliği ile şehir içi ulaşımda, bisikletin, tercih edilen bir ulaşım aracı olmasına en iyi örneklerden bir tanesi.

    Doğal şehir hayatının bir parçası olarak görülen bisiklet kültürünün oldukça yaygın olduğu Kopenhag'da, bisiklet kullanmayı tercih eden bazı kesimler kendilerini "bisikletçiler" olarak tanımlıyorlar.

    Gelecekte bisiklet kiralama sisteminin nasıl görüneceği ve işleyeceğini belirlemek için Kopenhag'da tasarım yarışması düzenleniyor.

    Kopenhag'ın herkes için sürdürülebilir ve dinamik bir şehir olması vizyonuyla; katılımcılardan, tasarım ve işlevselliğin ön planda olduğu, şehrin gelecekteki öncelikli hedeflerine uygun ve şehrin gelişimine katkı sağlayacak projeler bekleniyor.

    Özetle; yeni bisikletlerin ve kiralama sisteminin neye benzeyeceği, sistemin nasıl işleyeceği ve şehre nasıl entegre edileceği sorularının yanıtları aranıyor.

    Sistemin aşamaları olarak ele alındığında, kiralamadan kullanıma, ödeme işlemlerinden bisikletin teslimine kadar olan sürecin de göz önünde bulundurulması gerekiyor.

    Yarışma başvuruları 18 Kasım 2009'da sona erecek.

    YanıtlaSil